söndag 12 april 2009

Delikat citronmousse

Detta åt vi på påskafton, jag fann receptet i Amelia. Det var lite slöseri att köpa en citron till varje person bara för att servera moussen i, men det kan man ju göra om man vill. Annars räcker det med en dl citronjuice, vilket man behöver högst två citroner till, eller kan ta från en sån flaska med citronsaft.

Men till fyra alltså:
4 stora citroner (egentligen fem eftersom skalet ska rivas på en av dem.)
1 dl citronsaft och finrivet skal av en citron.
1 burk mascarponeost, 250 g
1 1/2 dl florsocker.
1 tsk vaniljsocker.
2 äggvitor, hårt vispade.

Pistaschnötter, eller mandelflarn att toppa ed.

Viska mascarponen med en elvisp och tillsätt en dl citronjuice, finrivet citronskal, florsocker och vaniljsocker. Vispa äggvitan styv och vänd ner den i blandningen.
Fyll skålar (eller citronerna som du låtit gröpa ur) med smeten och låt stå i kylen tills du ska servera dem. Då toppar du med nötter eller mandelflarn.

SUPERSMARRO!!!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer: