söndag 12 april 2009

Fattigmansfisk

Detta är bland det billigare man kan äta. Och gott blir det också.
Till två stora portioner, eller tre lite mindre, behövs:
1 paket alaska pollock fisk. Coop Xtras kostar bara tjugo spänn typ.
En burk krosstomat.
En gul lök.
Torkade eller färska örtkryddor, efter smak. Jag brukar ta oregano, timjan och rosmarin.
Lite buljong.
En matsked sojasås eller tamari.
Vitlöksklyfta.
En skvätt grädde.
Lite riven ost, beroende på hur mkt du har. Gärna parmesan.

Sätt på ugnen 200 grader.
Gör en tomatsås. Skär löken och fräs den i lite olja eller smör. Täck löken med vatten och ha i en fjärdedels buljongtärning och örtkryddorna. Häll över tomaten, en matsked soja eller tamari. Riv vitlöken och låt den koka med tomaten.

När tomatsåsen kokat häller du den över fisken som du tinat något och lagt i en smord ungsfast form. Häll över tomaten och den rivna osten. Tillaga i ugnen tills fisken är genomkokt, cirka tjugo minuter.
Servera med ris och sallad. En gång åt vi det med ungsstekt lök och morot med timjan. Jättegott.

Inga kommentarer: